Thursday, July 22, 2010

Tips Kempiskan Perut





















Umum semua tahu melakukan sit-up dapat mengecilkan atau mengempiskan perut.... Tetapi persoalannya berapakah jumlah sit up yang perlu dilakukan untuk mengecilkan perut kita?. Sit up atau bangkit tubi memang tidak asing bagi wanita. Aktiviti ini adalah paling berkesan untuk mengempiskan perut dan menghilangkan lemak lemak di kawasan perut. Gerakan sit-up ini juga dikatakan dapat membantu wanita memiliki perut yang nipis, tegang dan cantik. Sebenarnya bangkit tubi yang di saran kan adalah 24 kali turun naik. Ini bermakna anda haruslah membuat sit-up sebanyak 8 kali dengan 3 kali pengulangan yang melibatkan otot perut. Itu sudah cukup memadai bagi anda. Lakukan aktiviti ini sebanyak 2 kali sehari.



5 comments:

zaizulyynda said...

thanx ya..sy nk cube amalkan hari2..hehe

Wana Yusuf said...

salam zai... sama-samalah kita cuba kempiskan perut....cara ni plg senang nak maintain perut kita...cuma perlukan displin je...

Trisha Shak said...

hi. nak minta kebenaran nak share tips2 kesihatan kat cni boleh?

Produk Kecantikan Mirica said...

Boleh la saya amalkan slalu... gune tradisional lg kurang risiko kan..

Liya Alicia said...

sangat menarik artikelnya, ijin share http://obattradisionalacemaxs.net/